Круглий стіл: REновація вагонного парку, або Перезапуск вагонобудування – хто заплатить за списання старих вагонів?

До учасників круглого столу долучається Андрій Жарій, генеральний директор “Аурум Груп”. Він переконує, що відсутність інвестицій у вагони з локалізацією 95-97% матиме ефект доміно:

– Наступним кроком будуть великі проблеми у логістичних компаній, які купували українські вагони і інвестували гроші в українську економіку.

Окрім вагонобудівних підприємств постраждають ще й компанії суміжних галузей України, які задіяні у виробництві залізничних вагонів. Щоб цього уникнути, уряд має розробити національну програму з оновлення рухомого складу, зазначає А.Жарій. За його підрахунками, потреби у інвестиціях для оновленення вагонів значно перебільшені:

Помилково вважається, що потрібні колосальних кошти для заміни вагонів з вичерпаним терміном експлуатації. Це не так, залежно від підходів до списання за рік має оновлюватися 10-12-15 тисяч вагонів максимум по всій країні. Нагадаю, що за 3 роки  з 2017 по 2019 українські  заводи поставили українським споживачам  25 тисяч нових вагонів – і потужностей у заводів вистачає, і ресурс є.

Запрошуємо до обговорення REновація вагонного парку на конференції, що відбудеться 21 жовтня під час IV Міжнародної виставки Rail Expo 2020.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ