Круглий стіл: REновація вагонного парку, або Перезапуск вагонобудування – хто заплатить за списання старих вагонів?

 Володимир Іващенко, директор “ТАС-Логістик”, запевняє, що українські логістичні компанії готові інвестувати у вагонобудування, якщо будуть створені умови добросовісної конкуренції, принаймні відновлена справедливість. А це означає, що у відповідь на дії РФ Україна повинна вводити дзеркальні санкції і запровадити заборону на експлуатацію вагонів з подовженним терміном дії, яка діє в Митному Союзі:

У той час коли наші заводи зупиняються, тотальне безробіття, російські вагони з вичерпаним терміном експлуатації, у аварійному стані, у яких неспрацьовує гальмівна система, продовжують ввозити. Вони калічать наші колії, а гроші за цей мотлох ідуть країні-агресорові.

З 2016-2019 роки в Україну було ввезено з РФ 18 тисяч вагонів, які списуються там і за безцінь продаються в Україні. Така ситуація стала можливою через те, що в Україні дозволено подовжувати термін експлуатації вагонів. Таким чином зі 190 тисяч вантажних вагонів приватної та державної власності близько 64 тисяч вантажних вагонів або 43,5% всього рухомого складу України вичерпали свій нормативний ресурс.

Запрошуємо до обговорення REновація вагонного парку на конференції, що відбудеться 21 жовтня під час IV Міжнародної виставки Rail Expo 2020.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ