Україна домовилась зі Словаччиною співпрацювати в рамках “Економічного поясу Шовкового шляху”. Як словацька сторона розвиває свої логістичні центри на кордоні з Україною, – говоримо 21 жовтня на конференції під час виставки Rail Expo 2020.

Днями стало відомо, що Україна зі Словаччиною планують спільно створити мультимодальні логістичні центри (термінали) з обробки вантажів на маршруті “Шовковий шлях”. Це має зміцнити стратегічну позицію обох держав як транспортного мосту між Заходом та Сходом.

Ми поцікавилися у пана Йозефа Вірба, представника ŽS Cargo Slovakia, a.s. в Україні, про словацькі проєкти. Зокрема про термінал «Добра», який розташований в 10 км від кордону з Україною між залізничними станціями Прибенік і Чьерна-над-Тисою.

Фото - Railfreight

Фото – Railfreight

Інтермодальний термінал Dobrá до кінця 2019 року орендував російський оператор «Transcontainer», який згорнув свої проєкти на TCS через переорієнтацію обсягів перевезень на термінал в білоруському Бресті в обхід України. Від початку цього року термінал Dobrá  орендує логістична компанія Bulk Transshipment Slovakia. Це спільне підприємство Budamar Logistics та ZSSK Cargo, що працює на залізничній станції Чієрна-над-Тисою. У власності компанії – 33 локомотиви для колії 1435мм та 3 локомотиви для 1520 мм.

Наразі в терміналі опрацьовують контейнерні потяги з Китаю. Проте новий орендатор планує розширити перелік наявних напрямків. Одним з таких має стати контейнерний потяг з Києва.

На терміналі Dobrá прокладено 4 вузькоколійних і 4 широкої колії шляху.

Фото RailwayGazette

Запрошуємо до обговорення словацьких проєктів на конференції, що відбудеться під час IV Міжнародної виставки Rail Expo 2020.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ