Rail Cargo Group (Австрія) розширює послуги вантажних перевезень для Salinen Austria AG.

Автомобільний транспорт почав програвати залізниці через низку обмежень та закриття кордонів, які спричинила пандемія COVID-19. Rail Cargo Group  (RCG) – член ÖBB (Австрійські федеральні залізниці) – скористалася нагодою розширити свої послуги з вантажних перевезень, про це пише REUA з посиланням на Global Railway Review.

Фото ÖBB

RCG змогла значно збільшити свої транспортні послуги для Salinen Austria AG – компанії, яка через заблокований унаслідок пандемії COVID-19 рух міжнародного вантажного автотранспорту, не могла вчасно доставити товари своїм споживачам в Угорщині та інших країнах.

За кілька днів для цієї компанії RCG організувала додаткові залізничні перевезення, і товари досягли свого призначення в Угорщині лише за тиждень. А отже, залізниця дозволяє країнам забезпечити необхідні запаси для харчової, фармацевтичної та очисної промисловості у міжнародному масштабі.

Клеменс Ферст, генеральний директор RCG:

“У ці складні часи ми особливо усвідомлюємо свою відповідальність за збереження потоку товарів, що рухаються».

Пітер Унтерсперге, генеральний директор Salinen Austria AG:

«Rail Cargo Group змогла подолати поточні виклики міжнародного вантажного транспортування, організувавши для нас послуги залізничних перевезень за лічені дні. Це означає, що ми можемо продовжувати доставку солі до Угорщини, Італії та Хорватії, де це необхідно для підтримки критичної інфраструктури країн, особливо у такі часи”.

Щорічно Rail Cargo Group транспортує понад 300 000 тонн солі до напрямків по всій Австрії, Італії, Румунії, Словаччині, Північній Македонії та Сербії.

Нинішні обмеження на кордоні внаслідок пандемії COVID-19 для вантажних автомобілів в Угорщині призвели до того, що ще 50 000 тонн буде переведено на залізницю. Це дорівнює від 50 до 60 вантажівок на тиждень, які перевозять основні положення до Угорщини. Транспортні послуги Rail Cargo Group в Італії також значно збільшилися з 15 до 20 вагонів на тиждень. Крім того, для вагонів та груп вагонів також було організовано новий маршрут до Загреба / Хорватії, який триває два-три рази на тиждень.