Щоб досягти поставлених кліматичних цілей, Німеччині найближчим часом необхідно перенести на залізницю велику кількість перевезень – особливо вантажних. У порівнянні з вантажними автомобілями залізниця виробляє на 80% менше викидів, що робить її найбільш сприятливим кліматом для зростаючого сектору вантажного транспорту. Якщо скорочення викидів вантажних перевезень – як це повинно бути для досягнення кліматичних цілей – єдиний спосіб зробити це – перемістити товари, що перевозяться, на рейки. Багато коштів вкладається, щоб залізнична мережа стала основою революції мобільності.

Deutsche Bahn знаходиться в середині найбільшої програми модернізації за 180-річну історію компанії. Рішення німецького урядового кліматичного кабінету дало ще один надзвичайний поштовх для Сильної залізниці. У наступні десять років БД отримає загальну суму 156 млрд. Євро на підтримку, розширення та цифровізацію залізничної інфраструктури. Це є невід’ємною частиною цілей DB Cargo, оскільки БД також базується на зростанні залізничного транспорту, щоб його стратегія “Сильна залізниця” була успішною.

Мета була поставлена. Зокрема, мета – збільшити частку ринку залізничних вантажних перевезень до 25% від нинішніх 18% на зростаючому ринку. DB Cargo робить багато для того, щоб досягти мети. Наприклад, компанія ініціювала та успішно просувала комплексну програму із закупівлі нових багатосистемних електровозів. На початку жовтня Siemens доставила в БД 100-й локомотив Vectron.

Використання багатосистемних локомотивів дозволяє залізничним вантажним транспортом через кордон, не потребуючи перемикання локомотивів, що вимагає багато часу. Це покращує якість транспорту, а також зміцнює руку залізничної системи в цілому, залежно від дорожнього транспорту. Компанія DB Cargo також має на меті покращити свій персонал та додати додаткові вантажні вагони, намагаючись підвищити потужність, надійність та ефективність. Крім того, він має намір поліпшити обсяг транспорту за рахунок збільшення частоти обслуговування.

Очікується, що зусилля щодо гармонізації процесів та правил на рівні ЄС та скорочення інтерфейсів на національних кордонах принесуть подальший прогрес та покращать операційну точність. Автоматизація та цифровізація процесів, таких як формування поїздів або експлуатація маршруту, зробить транспорт більш ефективним. Ще в кінці 2020 року всі вантажні вагони будуть оснащені розумними сенсорними системами. Навіть зараз клієнти отримують послідовні дані та можуть отримати цифровий доступ за допомогою link2rail, який може бути використаний, наприклад, для бронювання та відстеження. Це означає, що в DB Cargo це повна пара вперед до Сильної залізниці.

У Німеччині погодили виділення 86 мільярдів євро на реалізацію 10-літнього плану з покращення залізничної мережі Deutsche Bahn.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

Німеччина має намір інвестувати 62 мільярди євро в капітальний ремонт частково застарілої залізничної мережі протягом наступних десяти років, причому Deutsche Bahn внесе ще 24,2 мільярда євро.

Міністр транспорту країни Андреас Шойєр назвав рішення “найбільшою програмою модернізації” залізниці у Німеччині. За його словами, модернізована мережа також створить основу для активного захисту клімату.

“Ми замінимо застарілі об’єкти, забезпечимо доступність, покращимо управління будівництвом і стан залізничних мостів”, – сказав міністр.

Згідно з планом, реконструкції підлягатимуть 2 тисячі мостів. Серед інших цілей програми — подвоїти число машиністів і пасажирів поїздів до 2030 року.

Deutsche Bahn AG — німецька залізнична компанія, найбільший залізничний оператор Німеччини. Deutsche Bahn AG є приватною акціонерною компанією, у якій єдиним акціонером є Федеральна республіка Німеччина.