Триває будівництво залізничної ділянки Решт – Астара (Іран) – Астара (Азербайджан), що перетинає регіон Гілан. Про це повідомляє AZERTAC з посиланням на заяву генерального директора іранської державної залізничної компанії Саїда Расулі. Після ознайомлення з ходом будівництва у провінції Гілан, С. Расулулі запевнив, що незважаючи на санкції, залізниця будується і залізнична колія вже прокладена довжиною у 40 кілометрів.

Будівництво залізниці є спільною ініціативою. Зокрема, Баку вклав 500 мільйонів доларів у зведення залізниці Решт-Астара (Іран) – Астара (Азербайджан), що є складовою частиною Міжнародного транспортного коридору Північ-Південь. Азербайджан також бере участь у будівництві залізничного вокзалу та вантажного терміналу в Астарі (Іран), інвестувавши 60 мільйонів доларів.

Міжнародний транспортний коридор Північ-Південь транспортуватиме вантажі з Азії в Європу і у зворотному напрямку залізницею Казвін-Решт-Астара (Іран) -Астара (Азербайджан). У березні минулого року ділянку дороги Казвін-Решт було введено в експлуатацію за участі президента Ірану. Нині продовжуються будівельні роботи на ділянці Решт-Астара.

Залізниця Астара-Астара була введена в експлуатацію у грудні 2017 року. Ця ділянка залізниці тягнеться на протязі 8 кілометрів по Азербайджану до кордону з Іраном, звідки вона простягається на 2 кілометри до іранського міста Астара.

Залізниця Астара – Решт – Казвін –  транспортний коридор, що з’єднає залізниці Росії, Азербайджану та Ірану. Проєкт здійснюється в рамках міжнародного транспортного коридору «Північ – Південь», метою якого є інтеграція транспортно-інформаційних магістралей Росії, Азербайджану, Ірану та Індії.