Україна і Південна Корея домовились про грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні

Українська та корейська сторони домовились про співпрацю щодо розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні та покращення пасажирських перевезень залізницею, повідомляє REUA з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України. За результатами цих зустрічей були підписані відповідні домовленості з корейською національною залізницею KORAIL, які передбачають можливість грантового фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні.

Перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович під час переговорів у Сеулі зазначив:

«Підписання Меморандуму створює умови для можливості залучення фінансування корейської сторони для підготовки техніко-економічних обґрунтувань за проєктами, які містять спільний інтерес, зокрема проєкту із впровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні».

Міністр інфраструктури Владислав Криклій висловив вдячність за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони і компанії Hyundai Corporation у розвитку транспортного сектору України:

“У цьому році ми анонсували старт одного із ключових для галузі проєкту із розвитку високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. На початковому етапі він передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС”.

Загалом мова йде про 4 ділянки, протяжністю майже 2 тисячі кілометрів нової залізничної колії формату 1435 мм:
☑️Київ – Львів – Держкордон;
☑️Київ – Одеса;
☑️Київ – Харків;
☑️Київ – Дніпро – Запоріжжя.

Перша ділянка – Київ-Львів й до кордону з Польщею (896 км), реалізація цього проєкту вже незабаром має початися.

Юн Сук Чой, віцепрезидент підрозділу комерційного транспорту й енергетики Hyundai Corporation, розповів про плани взяти участь в українських проєктах:

“Корпорація Hundai як довгостроковий партнер бажає приєднатися до вашого плану розвитку залізничної галузі в Україні. На цьому етапі ми готові надати фінансування декільком проєктам. Особливо ми зацікавлені в будівництві швидкісної залізниці й постачання нових 10 швидкісних поїздів з 90 вагонами HRCS2”.

Представник Hyundai Corporation зазначив, що компанія обговорює з урядом Кореї новий проєкт з надання 10 швидкісних поїздів з фонду співробітництва та економічного розвитку, найближчим часом очікує офіційної відповіді від уряду України.

 

Позначки: , , , , , , , , , , ,