РНБО доручила Кабміну покласти обов’язки голови правління УЗ на міністра інфраструктури та вимагає скликати збори акціонерів компанії.

Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету міністрів покласти обов’язки голови правління АТ “Укрзалізниця” на міністра інфраструктури Олександра Кубракова, повідомляє ТСН.

Відповідно до виписки з протоколу засідання РНБО №25 від 30 липня цього року, від Кабміну також потрібно скликати збори акціонерів з низки питань.

Зокрема, зазначається необхідність приведення до економічно обґрунтованих тарифів вантажні перевезення; забезпечення безперебійного постачання електроенергії для УЗ; запровадження програм відновлення інфраструктури, рухомого складу, організувати закупівлю нових вагонів; забезпечення збільшення транзиту і розширення мережі для перевезення вантажів в контейнерах; введення швидкісного руху.

Нагадаємо, 30 липня РНБО ініціювала введення тимчасового керівництва на “Укрзалізниці” до обрання голови правління та формування повноцінних органів управління акціонерного товариства через критичного стану підприємства, яке становить загрозу нацбезпеці.

Позначки: , , , ,