Укрзалізниця запустила новий регулярний контейнерний поїзд від ст. Нижньодніпровськ-Вузол (Україна) — ст. Славкув (Польща). Щосуботи він збиратиме контейнери зі станцій Запоріжжя, Маріуполь-Сортувальний та Нікополь. Про це повідомила прес-служба АТ «Укрзалізниця».

За словами Євгена Кравцова, голови правління “Укрзалізниця”, головна перевага нового сервісу – швидкість перевезень. Замість кількох діб термін доставки контейнерів до кордону України з Польщею скорочено до 40 годин. Крім того, це вплинуло і вартість перевезення контейнерів на фітингових платформах власності АТ «Укрзалізниця», які знаходяться на балансі філії «Центр транспортного сервісу «Ліски»: ціна доставки знижена майже на чверть (20-25%).

«Укрзалізниця в рамках нового підходу до організації контейнерних перевезень гарантує якість комплексного сервісу. Адже прямий контейнерний поїзд, який прямує з суворим дотриманням графіку без жодних маневрових операцій на шляху та з прискореною технологією перетину кордону, — це цілорічна всепогодна альтернатива автомобільним перевезенням», — прокоментував Євген Кравцов.

Загалом це вже 19-ий контейнерний поїзд Укрзалізниці, що курсуватиме на постійній основі, з них 8 транзитних. «Наразі розглядаємо можливість організації нових контейнерних поїздів за маршрутом Литва — Україна — Литва. Наші фахівці з логістики контейнерних перевезень уже домовляються про співпрацю з колегами АТ «Литовські залізниці», ДО «Білоруська залізниця» та ТОВ «Containerships»», — повідомив Євген Кравцов.