Конструктори “Зернової столиці” розробили та успішно провели тестування контейнеру для транспортування зернових вантажів. Головні переваги нового конструктиву – максимальне заповнення корисного об’єму та рівномірний розподіл вантажу, що мінімізує бій зерна, а також висока швидкість вивантаження зернових (не більше 2-х хвилин) і система для запобігання поширенню пилу.

container-600.jpgpat-400.jpg

Наприкінці минулого року ДП «Український інститут інтелектуальної власності» видав відповідний патент на корисну модель № 137985.

Контейнер для транспортування зернових вантажів має у верхній частині отвір для завантаження зернового продукту. У нижній частині контейнера розташовані розвантажувальні вікна, з’єднані фіксатором, який встановлений на зовнішній стороні корпусу, і шарнірної сережкою.

Для зручності експлуатації контейнер оснащений спеціальними пристроями, що дозволяють не тільки рівномірно розподілити вантаж по всьому контейнеру, а й забезпечити утворення мінімальної кількості пилу при перевантаженні.

Для рівномірного розподілу продукту пристрій виконано у вигляді двох жорстких металевих листів, які закріплені на протилежних бічних стінках з внутрішньої сторони корпусу контейнера. Це дає можливість максимально заповнити корисний об’єм в порівнянні зі звичайним аналогічним контейнером, а також виконує функцію зниження пилоутворення.

Другий пристрій під час завантаження забезпечує обмеження виходу пилу за межі контейнера і значну частину її залишає всередині нього. При цьому другорядне призначення пристрою полягає в тому, що при завантаженні, за рахунок своєї особливої ​​конструкції, не дозволяє потрапити стороннім предметам у внутрішню частину контейнера.

cont-600.jpg

Схема контейнеру

Технічними особливостями контейнеру є його простота і надійність складання. Конструктив розроблений таким чином, щоб забезпечити не тільки високу швидкість вивантаження зерна (не більше 2-х хвилин), але при цьому запобігти поширенню пилу. Рівномірний розподіл вантажу всередині контейнера при завантаженні мінімізує бій зерна.

У базовій комплектації контейнер оснащений ручними засувками, але додатково може бути укомплектований і автоматичними, також його конструкція передбачає установку системи СДАУ.

 

«Зернова Столиця» – це високопрофесійний альянс, що об’єднує у своєму складі провідні підприємства України: «Завод Елеваторного Обладнання» та «Зернова Столиця – Інжиніринг».

  

Вже понад 25 років ми впроваджуємо інноваційні технології та є сучасним українським виробником та постачальником послуг в галузі зберігання та переробки зерна.