За маршрутом Алмати – Мангістау 23 липня вирушили нові плацкартні вагони економ-класу, виготовлені на казахстанському заводі “Тулпар-Тальго” за російською технологією, повідомляє Тengrinews.

“Алмати – Мангістау – наш найдовший за протяжністю проходження поїзд. На його маршруті довжиною в 2812 кілометрів відбувається 48 зупинок. Склад знаходиться в дорозі 56 годин, курсуючи з півдня на захід по Жамбильській, Туркестанської, Кизилординській, Актюбінської, Атирауської і Мангістауської областях. влітку в цих областях панує нестерпна спека, і зараз завдяки підтримці КТЖ ми ввели нові вагони з сучасною системою кондиціонування. Це дуже хороша новина для наших пасажирів “, – розповідає директор філії “Південна” АТ “Пасажирські перевезення ЗКІ “Аскар Шукербеков.

Раніше в плацкартних вагонах не встановлює система кондиціонування повітря. Тепер же сучасні фільтри забезпечать пасажирів прохолодним чистим повітрям.


Також в нових вагонах встановлена ​​система відеоспостереження з шести відеокамер, розташованих в службовому купе провідника, коридорах і тамбурах. Кожне купе і коридор обладнані двома електричними розетками напругою 220 В. Крім того, для зручності пасажирів в купе є USB-порти для зарядки мобільних телефонів. У вагонах також можна знайти холодильник для провідника, мікрохвильову піч, диспенсер з питною і титан з гарячою водою.

Два біотуалетних комплексу тепер працюють автономно, в них зберігається 1200 літрів води в резервуарах з лампою для її знезараження. Модернізована система пожежогасіння з безліччю датчиків диму, власним пожежним шлангом і запасом води в кожному вагоні. Термін служби таких вагонів становить 40 років.

КТЖ планує продовжити оновлення вагонного парку, щороку його поповнюватимуть щонайменше 100 нових вагонів казахського виробництва.