20 вагонів-зерновозів, що були придбані СП «НІБУЛОН» у червні цього року, навантажені на одному з комплексів компанії – філію «Смотрич» (Кам’янець-Подільський район, Хмельницька обл.) і вже відправлені до перевантажувального термінала в місті Миколаїв. Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії Нібулон.

Вагони-хопери бункерного типу для перевезення зерна моделі 19-6869 виробництва ДМЗ «КАРПАТИ», вантажопідйомність – 70,5  тонн, об’єм кузова – 120 куб. м. Це на третину більше, ніж вагони моделі 19-752, які надаються АТ «Укрзалізниця».

Ще донедавна компанія не планувала придбання вагонів, говорить  генеральний директор Олексій Вадатурський, оскільки вагонного парку в Україні достатньо для того, щоб навіть перевозити в два рази більше збіжжя, проте:

«Оборот вагонів має бути з центра України до порту 3-4 дні (туди і у зворотному напрямку), а не 10-12, як сьогодні. Отож скільки вагонів не додавай, якщо ефективність їх використання не буде покращена, то ситуація не зміниться, а обіг вагонів навіть погіршиться: їх постійно не вистачатиме, і вони перетворяться у склади на колесах», – зазначив він.

Вагони – це не склад на колесах, а засіб доставки товару. Задля цього необхідно зробрити організацію логістичної інфраструктури ефективною.