Спільнота Європейських залізниць та інфраструктурних компаній (CER) сприятиме реформуванню Молдoвської залізниці (CFM). Підтвердження надійшло від виконавчого директора CER, пана Лібор Лохман під час робочого візиту до Кишинева.
На зустрічі з представниками Міністерства економіки та інфраструктури Республіки Молдова, а також з адміністрацією залізниці вивчали можливості посилення двосторонньої співпраці в галузі залізничних перевезень, що стимулюватиме економічний розвиток ДП “Залізниця Молдови”.

Юрія Топала, генеральний директор CFM  відзначив важливість підтримки європейських партнерів у процесі реформування залізничного сектору:
Завдання, яку ми повинні виконати, – це задовольнити потреби сучасного світу з точки зору мобільності та швидкості еволюції нових технологій, поставивши клієнта в серцевину нашої роботи“.

Також державний секретар Міністерства економіки та інфраструктури Сергій Букатару зауважив, що на порядку денному у парламенті – новий залізничний кодекс. Це дозволить створити нову структуру – Управління залізничного транспорту, відповідальне за сертифікацію, нагляд і контроль.
Керівник Європейської асоціації залізниць та компаній з інфраструктури пан Лібор Лохман заявив, що його організація відкрита для плідної співпраці з CFM та ініціюватиме переговори з чиновниками ЄС щодо впровадження залізничного пакету ЄС.