Компанія Hyundai, що вже має досвід постачання рухомого складу для АТ «Укрзалізниця» (УЗ) (10 одиниць міжрегіональних електропоїздів виробництва компанії Hyundai Corporation було придбано у 2012 році),  провела зустріч з представниками міністерства інфраструктури України (МІУ) та АТ «Укрзалізниця». Учасники зустрічі обговорили питання модернізації рухомого складу УЗ.

Очільник міністерства Владислав Криклій підкреслив, що його відомство зацікавлене у співпраці із компанією Hyundai із розвитку та модернізації рухомого складу Укрзалізниці.

«Хочу наголосити, що Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, а також Програмою оновлення рухомого складу АТ «Укрзалізниця» на період до 2021 року, передбачено оновлення парку пасажирських вагонів та локомотивів, а також придбання 10 одиниць міжрегіональних електропоїздів подвійного живлення», – повідомив Владислав Криклій.

Головні пріоритети України у співпраці з іноземними компаніями: локалізація виробництва та обслуговування залізничного рухомого складу в Україні, а також запровадження в Україні сучасних технологічних комплексних рішень щодо сервісного обслуговування та ремонту залізничного рухомого складу, підкреслюють в МІУ.