LTG Cargo розширює свою діяльність на ринок сусідньої Польщі, сподіваючись зміцнити логістичні ланцюжки поставок та поліпшити мобільність великих вантажів між Литвою та Польщею. Серед переваг також – диверсифікація операційних ризиків LTG Cargo, збільшення вантажопотік та досягнення стратегічної мети – 65-70 мільйонів тонн вантажу на рік, повідомили в компанії.

“Зміни, що відбулися за останній рік, посилили і підготували нас до нового етапу операцій. І хоча залізничний транспорт по всій Європі переживає потрясіння, ми бачимо поточний момент як відкрите вікно можливостей для активного розвитку. Це дозволить нам ще більше диверсифікувати вантажопотоки, зменшити нашу залежність від традиційних видів вантажів, попит на які поступово зменшиться протягом наступного десятиліття. Безперечно, в перспективі мета – стати міжнародним вантажоперевізником, пропонуючи швидкі, надійні та конкурентоспроможні перевезення вантажів, а головне – сміливі рішення для клієнтів “, – говорить Егідіюс Лазаускас, генеральний директор LTG Cargo.

LTG Cargo Polska незабаром шукатиме стратегічне партнерство з польськими перевізниками щодо розробки вантажних маршрутів між Польщею та Литвою.

LTG Cargo та PKP Cargo зараз ведуть переговори про спільне підприємство. Компанія буде займатися інтермодальними вантажоперевезеннями між Литвою та Польщею.

Наприкінці червня LTG Cargo отримав сертифікат безпеки польської служби залізничного транспорту UTK (Urząd Transportu Kolejowego), що дозволяє литовському оператору працювати в Польщі зі своїм рухомим складом та кваліфікованим персоналом. Найближчим часом компанія розпочне регулярні вантажоперевезення між Моцкавою та Білостоком.

Нагадаємо, що у травні PKP Cargo та LG Cargo спільно оргазували перевезення напівпричепів вантажних автомобілів залізницею.