Підприємству відмовлено у можливості використання власних тепловозів на магістральних коліях УЗ.

Компанія “Івано-Франківськцемент”, яка в порядку експерименту мала право виїзду власними локомотивами на колії “Укрзалізниці”, не може ним скористатися через заборону з боку УЗ, повідомляє ЦТС.
Офіційної позиції з даного питання від керівництва підприємства поки не було , однак один із співрозмовників ЦТС на питання про те, чи відповідає отримана інформація дійсності, відповів:
Так. Це правда. УЗ заборонила виїжджати до вузлових станцій локомотивами GE і 2М62“.
 
Фото ЦТС
Нагадаємо, що “Івано-Франківськцемент” кілька років поспіль намагався домовитися з “Укрзалізницею” про допуск своїх локомотивів на інфраструктуру національної залізничної компанії для перевезення своєї продукції. У 2016 році між сторонами було досягнуто компромісу. Укрзалізниця” в тарифному довіднику ввела окрему графу – локомотиви приватні з власною локомотивною бригадою. Цього року, з початку липня, ми в рамках експерименту отримали дозвіл на виїзд до Ходорова. І вартість за цю послугу зменшилася з 22 до 8 тис. грн“, – пояснював ЦТС в 2016 році Богдан Скрипюк, директор ПАТ” Івано-Франківськцемент” з транспорту. Компанія експлуатувала крім General Electric ТЕ33А, тепловози 2М62 і М62. Перевезення здійснювалися між Ямницею і Ходоровом. Питання впровадження приватної тяги наразі є найбільш дискусійним: з одного боку, національний перевізник “Укрзалізниця” має дефіцит тягового рухомого складу та не взмозі забезпечити своєчасне вивезення продукції багатьох компаній, з іншого боку – приватні компанії не мають дозволу виходу на колії загального користування залізничної мережі. Учасники ринку зазначають, що прямої заборони на використання приватної тяги також немає, а отже відсутність закону про залізничний транспорт не є перешкодою для використання приватної тяги на магістралях “Укрзалізниці”. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян неодноразово заявляв, що в Україні є умови для проведення експерименту з приватної локомотивною тягою і анонсував проведення пілотного проекту в 2019 році.Позначки: , ,