Компанія зможе отримувати точну інформацію про місце і час, де сталося викрадення.

Найбільший приватний вагонний оператор України компанія “Лемтранс” почала використовувати технологію GPS-навігації для оперативного виявлення випадків розукомплектування її рухомого складу, повідомляє ЦТС з посиланням на директора з безпеки компанії Олексія Воропаєва.

“Ми впроваджуємо проект по забезпеченню наших вагонів GPS-навігацією. Сенс полягає в тому, що на основні вузли вагона ставляться мітки, які зчитують інформацію про його стан”, – пояснив Воропаєв.

“Таким чином, ми зможемо бачити в режимі реального часу, на якій ділянці (станції) відбувається незаконний демонтаж деталей, і оперативно на це реагувати. Іншими словами, ми зможемо виявити зловмисника, так як будемо мати у своєму розпорядженні точну інформацію про місце і час, де відбулося розкрадання”, – додав він.

Серед інших методів боротьби з розукомплектуванням вагонів “Лемтранс” – деякі деталі і вузли вагонів почали фарбувати в жовтий колір, таку фарбу добре видно на тлі зелених вагонів і її найважче змити. Як зазначив директор з безпеки “Лемтранс”, таким чином ускладнюється повторне використання запчастин, а також полегшився процес виявлення запчастин компанії на чужих вагонах.

Крім того, компанія застосовує приховані антивандальні заходи, такі як додаткові методи кріплення основних частин вагона, які узгоджені з УЗ.