На Всесвітньому форумі “Один пояс – один шлях”, що проходить 25-27 квітня в Пекіні, перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів запропонував уряду Китайської Народної Республіки прокласти через Україну логістичний коридор в ЄС.

Найкращий підхід для подальшої розбудови китайського експреса до Європи, про що говорить уряд КНР, – це створення маршрутів через Україну. Ми пропонуємо китайським колегам спільний проектний портфель: розвиток інфраструктури, об’єктів альтернативної енергетики, будівництво автомобільних доріг і мостів, розвиток об’єктів залізниці та аеропортів, високі технології, співробітництво в аерокосмічній сфері, перевезення агропродукції“, – заявив С.Кубів.

Він також додав, що китайські спеціалісти провели консультації з українськими колегами щодо участі України та КНР у розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, що забезпечують доставку вантажів з Китаї до країни ЄС.

Україна готова запропонувати вигідні транспортні маршрути територією України для сполучень Китаю з країнами Європи, а також захопити кооперацію між підприємствами України і Китаю з подальшою реалізацією продукції на ринках ЄС. Мова йде про створення основ для розвитку торговельно-промислового коридору Китай-Україна-ЄС“, – зазначив С.Кубів.

Ініціатива КНР “Один пояс – один шлях” за торговельно-економічним, культурним і науково-технологічним співробітництвам повинна об’єднати Китай і країни Західної Європи, на що Китай планує до 2020 року інвестувати $ 800 млрд.