Поїзд з 41 контейнером відправився з міста на південному заході Китаю – Чунцина – до угорської столиці.

Відкриття нового регулярного сполучення між двома містами в рамках залізничного коридору Китай-Європа стане важливим торговим каналом між Китаєм і Угорщиною і зіграє важливу роль в забезпеченні стабільних поставок вантажів в глобальному масштабі, пише Синьхуа.

За планом, відправлення поїздів цим маршрутом відбуватиметься щотижнево. Час в дорозі – 14 днів. Склад доставлятиме з Чунцина до Будапешту товари повсякденного попиту, іграшки, канцелярське приладдя, а також посилки зі сфери транскордонної комерції.

За підсумками перших чотирьох місяців цього року товарообіг між Чунцином і Угорщиною виріс на 48,8% в річному обчисленні до 290 млн юанів.

Угорська політика “відкритість на Схід” у великій мірі відповідає висунутої Китаєм ініціативи “Пояс і шлях”. Запуск регулярного вантажного сполучення між Чунцином і Будапештом, а також відкриття прямого авіарейсу між двома містами в кінці минулого року свідчать про стабільне просуванні ділового співробітництва між Угорщиною та центральною і західною частинами Китаю.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року Transcontainer запустив контейнерний поїзд з Угорщини в Китай повз Україну: маршрут пролягає Угорщиною, Словаччиною і Польщею, далі поїзд через прикордонний перехід Тереспіль / Брест колією 1520 прямує до монгольсько-китайського кордону.

У квітні 2019 австрійський оператор Rail Cargo Logistics відкрив транзитний «південний коридор» з Китаю до Угорщини через територію України з можливістю доставки вантажу в Австрію, Німеччину, Польщу, Румунію, Італію, Туреччину та ін. країни південної Європи. Новий маршрут проходить через прикордонні переходи: Алашанькоу (Китай) – Достик (Казахстан), Суземка (Росія) – Зернове (Україна), Батьово (Закарпатська обл.) – Еперешке (Угорщина).