Кредитну угоду з фінансування проекту електрифікації залізничної ділянки Жлобин-Калинковичі було підписано між Білоруською залізницею (БЧ) та Експортно-імпортним банком Китаю (China Exim Bank) за результатами перемовин на Всесвітньому форумі “Один пояс – один шлях”, що пройшов минулого тижня в Пекіні. Про це повідомляє прес-служба БЧ.

Розмір кредиту складе 65,7 млн ​​євро. Роботи з електрифікації дільниці Жлобин-Калинковичі протяжністю 141 км розпочато у 2018 році, завершити їх планується до листопада 2020 року. В результаті протяжність електрифікованих ділянок дороги досягне 25%.

За інформацією БЧ, за останні роки на білоруській залізниці протяжність електрифікованих ділянок збільшилася на 277 кілометрів і становить вже 1228 км або 22,5% від загальної протяжності залізничних колій. Електрифіковані ділянки Гомель-Жлобин-Осиповичі, Молодечно-Гудогай-кордон з Литвою. БЧ планує щорічно електрифікувати близько 60 км дороги.

До 2030 року планується повністю електрифікувати основні вантажонапружені ділянки, щоб максимально використовувати економічну ефективність перевезення вантажів і пасажирів за допомогою електрики, відзначили в БЧ.

Також під час Форуму міжнародного співробітництва Начальник Білоруської залізниці Володимир Морозов провів переговори з керівництвом корпорації CRRC, CRRC Датунська компанія і Китайської компанії з експорту та імпорту електрообладнання. За підсумками зустрічі було підписано Меморандум про подальшу співпрацю у сфері оновлення рухомого складу білоруської магістралі.