Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) розпочав плановий капітальний ремонт одного з двох швидкісних міжрегіональних двосистемних електропоїздів ЕКр1-001 «Тарпан», який має здійснити до кінця цього року відповідно до умов контракту з Укрзалізницею. Це вже другий капремонт електропоїздів, що пройшли понад 2 млн км.

Попередньо комісія у складі фахівців КВБЗ та УЗШК оглянула поїзд і визначила обсяг необхідного ремонту.

Наразі вагони розчепили, зняли і відправили на ремонт візки. Візки проміжних вагонів – на дільницю з виготовлення ходових частин транспорту соціального призначення півскатно-візкового цеху для їх ревізії та ремонту. Візки головних вагонів вже розібрані, а рами відправлені до складально-зварювального корпусу також для їх огляду та ревізії за прописаним сценарієм.

Оновлять і екстер’єр поїзду. Зокрема, підвагонне обладнання і всі поверхні під вагоном повністю перефарбують, оскільки під час руху на високих швидкостях саме ця частина поїзду зазнає найбільших пошкоджень через каміння з колійної підсипки, яке піднімають потоки повітря.

Нагадаємо, у лютому цього року КВБЗ виграв тендер Укрзалізниці у системі «Прозорро» на ремонт двох міжрегіональних швидкісних двосистемних дев’ятивагонних електропоїздів ЕКР-1 «Тарпан». Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції, що підтверджується відповідним висновком Торгово-промислової палати України.

Вартість послуг з ремонту оцінили у 141,75 млн грн. Термін виконання капремонту електропоїздів обсягом КР-1 – до кінця 2020 року. Гарантійний термін складає пів року або до поточного ремонту ПР-1.

Згідно з тендерною документацією,  КВБЗ має відремонтувати внутрішнє обладнання вагонів та екологічно чисті туалетні системи ЕЧТ, вагонні кондиціонери АВК-6, АВК-10, АВК-30С – підприємство-виробник.