«Қазақстан темір жоли» (КТЖ) реалізує проєкт з розширення та модернізації залізничної станції на міжнародному прикордонному переході Достик, через який пролягає вантажне сполучення у напрямку Європа – Азія.

В прикордонному парку «Т»  будуть подовженні чотири приймально-відправні колії для пропуску довгосоставних поїздів. Це дозволить скоротити час обробки при прийомі / здачі поїздів. Про це повідомляє REUA за посиланням на інформацію прес-служби АТ «КТЖ-Вантажні перевезення». Наразі проводяться роботи з укладання земляного полотна.

Для збільшення пропускної здатності дільниці будуть побудовані друга колія на перегоні “Достик – роз’їзд 19” та три додаткових
приймально-відправних колії на “Роз’їзді 19”.

Як повідомляють в компанії, у планах поетапного розвитку станції передбачена укладання додаткових чотирьох приймально-відправних колії в парку «Г» з можливістю прийому / відправлення поїздів у напрямку дільниці Достик – Актогай та будівництво нового поста ЕЦ.

Подальший розвиток залізничної станції Достик дозволить підвищити надійність і безпеку роботи, збільшити вантажообіг, розраховують в КТЖ.

Завдяки транзиту КТЖ рік від року збільшує обсяг вантажних перевезень на 10%.

Рік тому залізниці Казахстану, Росії та Білорусі створили спільну компанію ОТЛК для інтеграції транзитних перевезень. Діяльність ОТЛК ЕРА спрямована на розвиток транзитних контейнерних перевезень в напрямку Китай – Європа – Китай.