Дослідні вагон-самоскид (думпкар) моделі 33-7141 та тривісний візок моделі 18-7142 виробництва КВБЗ пройшли приймальні випробування Міжвідомчої комісії.

dumpkar2ПАТ «Кюківський вагонобудівний завод» (КВБЗ)  отримав дозвіл Міжвідомчої комісії для серійного виробництва вагону-самоскиду (думпкар) моделі 33-7141 та тривісного візку моделі 18-7142.  Повідомляється, що за результатами попередніх випробувань дослідних зразків виробів, проведених акредитованим випробувальним центром продукції вагонобудування та ливарного виробництва для вагонобудування – ДП «УкрНДІВ», Комісія рекомендувала до виготовлення установчу партію думпкарів мод. 33-7141 кількістю 1000 одиниць та 2000 візків тривісних мод.18-7142. Наступний крок – сертифікація виробів.

Згідно з висновком комісії, дослідний зразок вагона-самоскида на тривісних візках КВБЗ зможе реалізувати одразу після його сертифікації.

ogliad

 

Думкар КВБЗ має збільшені до 115 т вантажопідйомність і до 55 м куб. об’єм кузова. Він призначений для експлуатації на коліях промислових підприємств у завантаженому стані зі швидкістю не більше 40 км/год. Допускається також пересування у порожньому стані магістральними залізницями колії 1520 мм до місця експлуатації або ремонту зі швидкістю не більше 90 км/год як вантаж на власних осях за наявності відповідних дозвільних документів на транспортування.

Тривісні візки мод. 18-7142, на які встановлено вагон-думпкар, є різновидом візків із рамою нежорсткого типу. Основні його елементи це чотири бічні рами, дві надресорні та одна шкворнева балки. Візок такої конструкції має центральне підвішування та клинові фрикційні гасники коливань.

Зазначається, що падіння попиту на універсальний та спеціалізований рухомий склад спонукало КВБЗ шукати нові продуктові ніші. Виявилось, що ринок залізничного транспорту потребує шестивісних вагонах-думпкарах, які широко застосовуються в гірничо-металургійній та вугільній промисловостях для перевезення з кар’єрів скришених скельних порід, руди та інших сипких і шматкових вантажів, а також дозволяють здійснювати механізоване розвантаження на відвалах або дробильних установках відкритих гірських розробок.

Позначки: , ,