Вантажний потяг рекордною довжиною у 1 000 м, що складався з 100 TEU контейнерів, дістався з Китаю до Калінінграду, перетнувши Латвію та Литву. Переговори щодо організації наддовгого транзитного поїзду до Латвії розпочалися в жовтні, і у лютому було підписано угоду між національною залізницею LDz (Латвія) та РЖД (Росія).

“Організація таких технічно складних перевезень у той час, коли багато секторів перебувають у простої, – це очевидний сигнал для наших партнерів, що LDz готовий адаптуватися до нових обставин та викликів, незважаючи на ситуацію у світі, а якість інфраструктури LDz дозволяє перевозити особливо важкі поїзди”, – сказав голова LDz Маріс Кляйнбергс.

Потяг, який вийшов з Китаю 2 квітня, перетнув латвійсько-російський кордон 9 квітня увечері, і завдяки послугам SIA LDz Loģistika «єдиного вікна» для перетину кордону та митних процедур в електронному середовищі поїзд зміг продовжувати свій шлях без зволікань. Компанія “LDz CARGO” забезпечила доставку вантажного поїзда до латвійсько-литовського кордону.

Усі перевезення контейнерних поїздів, які виконувались за маршрутом Китай – Росія – Латвія – Литва – Калінінград, протягом останнього місяця організовує LDz у співпраці з російським залізничним підрозділом TransContainer.

Перевезення особливо довгих вантажних поїздів забезпечується продовженням довготривалої співпраці LDz з РЖД, а також на основі укладеної в лютому цього року угоди між цими компаніями про перевезення поїздів великої відстані до Калінінградської області.