Наглядова рада Укрзалізниці отримала заяву про звільнення від тимчасово виконуючого обов’язки голови правління Івана Юрика.

Зважаючи на рішення РНБО від 30 липня 2021 та доручення від Мінінфраструктури, основані на рішенні Кабміну (акціонер Укрзалізниці), Наглядова рада товариства вирішила задовільнити заяву Івана Юрика щодо звільнення його від тимчасового виконання обов’язків голови правління з дати призначення нового тимчасово виконуючого обов’язки. Наглядова рада рекомендує Кабінету Міністрів України задовольнити вказану вище заяву та схвалити відповідне рішення.

Зазначається, що Іван Юрик продовжить виконувати свої обов’язки як член правління товариства, відповідальний за фінанси.

Наглядова рада також вирішила рекомендувати Кабінету Міністрів України погодити призначення Олександра Камишіна новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління на період до 31 грудня 2021 року або до обрання нового постійного голови правління, в залежності від того що настане раніше.

У заяві Наглідової ради УЗ, наголошується, що триває процес обрання постійного голови правління у прозорий та конкурентний спосіб, як це визначено Статутом Укрзалізниці. Відбір консультантів з людських ресурсів для допомоги у цьому процесі має бути завершено вже цього тижня.

Також в НР УЗ запевняють, що триває реалізація стратегічного плану Укрзалізниці щодо розділення (анбандлінгу) підприємства з метою функціонування на лібералізованому та конкурентному ринку.

У свою чергу Іван Юрик на своїй сторінці у соцмережі підводить підсумки своєї 5-місячної роботи на посаді керманича Укрзалізниці,
Серед досягнутих результатів:
• компанію нарешті після кризи виведено на прибуток;
• досягнуто соціального порозуміння з профспілками, піднято соціальні стандарти в межах фінансових можливостей;
• піднято й стабілізовано міжнародні рейтинги компанії;
• запущено програму капітальних ремонтів магістральних локомотивів;
• налагоджені постійні поставки дизеля, що давали постійний збій останнім часом;
• досягнуто історично мінімальних показників обігу вантажного вагону;
• перевезення вантажів вийшло на докризовий рівень навіть досягнуто приросту за останні 3 місяці;
• відновлено до 70% маршрутів пасажирських поїздів до докризового рівня;
• компаніі має багатомільярдний запас готівки на своїх рахунках, щоб впевнено дивитись у майбутнє;
• підготовка до зернового сезону в активній фазі.
І.Юрик зазначає, що для виходу з кризи потрібно кардинально оновлювати всі активи компанії швидкими темпами, зважаючи на критично зношений стан інфраструктури й рухомого складу:
Для цього потрібні значні ресурси. Компанія потребує уваги держави та значних інвестицій, бюджетного фінансування та послаблення податкового навантаження (особливо податку на землю). Тепер коли досягнуто стабілізаційного етапу – я вірю що розпочинається етап активного росту та оновлення.
Позначки: , , , , , ,