Проекти, які спрямовані на прискорення впровадження ERTMS  (Європейської системи управління залізничним рухом – єдиного стандарту для управління рухом поїздів і команди систем, з метою транскордонної взаємодії та закупівлі сигнального обладнання) та впровадження інфраструктури для використання «альтернативних» видів палива, мають право подавати заявки на фінансування в рамках механізму CEF (Transport Blending Facility), запущеного Європейською Комісією та Європейським інвестиційним банком 28 березня (railwaygazette).

Механізм CEF призначений для фінансування проектів, які сприятимуть стабільності та ефективності транспортного сектору. Початкове асигнування – 200 млн. євро з бюджету ЄС. Це заохотить залучення фінансування від національних банків-стимулюючих компаній та приватного сектору до інвестування в інфраструктуру.

UNIFE (Асоціація європейської залізничної промисловості) привітала таку ініціативу, що поєднує державне та приватне фінансування як цінне джерело фінансування на додаток до постійної підтримки з боку фондів ЄС. Це життєво важливо для швидкого розгортання ERTMS.

Нагадаємо, що 28 березня цього року Україна приєдналася до проектів у рамках механізму «З’єднання Європи» (Connecting Europe Facility – CEF). Про заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під участі у Конференції “TEN-T & CEF Conference”