Кошти спрямують на підтримку стратегічних держкомпаній та відновлення пошкодженої критичної  інфраструктури.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні 1,59 млрд євро під гарантію бюджету ЄС, щоб допомогти країні відновити найважливішу інфраструктуру.

Про це пише REUA із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Кошти спрямують на збереження або відновлення функціонування інфраструктури та основних послуг, зокрема й ремонт пошкодженої критичної інфраструктури. Окрім того, це фінансування підтримає майбутні енергетичні, транспортні та освітні проєкти.

Фінансування ЄІБ підтримується гарантіями з бюджету ЄС.

Банк виділить 1,05 млрд євро негайно. Зазначається, що фінансування пропонується на вигідних умовах та на тривалий термін.

“Це допоможе уряду України покрити першочергові короткострокові потреби у фінансуванні, надати підтримку стратегічним державним компаніям, забезпечити терміновий ремонт пошкодженої інфраструктури, відновити надання порушених муніципальних послуг, а також підтримати термінові заходи щодо енергетики та енергоефективності в рамках підготовки до холодного сезону”, – наголошується в документі.

Ще 540 млн євро буде спрямовано на відновлення, де це можливо, реалізації проєктів, які ЄІБ фінансує в Україні. Ці проєкти охоплюватимуть енергетику, енергоефективність, дороги, транспорт, освіту та інфраструктуру, а також програми відновлення, пояснюють у Єврокомісії.

Позначки: , ,