Глобальний обсяг продажів нових залізничних транспортних засобів у 2019 році оцінюється SCI Verkehr приблизно в 57 млрд. євро, що відповідає приросту приблизно на 2,2% (CAGR 2017-2019).

У своєму дослідженні SCI Verkehr зробила огляд близько 170 виробників залізничних транспортних засобів. Ринок аналізується та пояснюється на основі обсягу продажів нових залізничних транспортних засобів. До публікації дослідження було визначено 25 найбільших виробників залізничних транспортних засобів.

Чи буде перетасовано картки у світовій залізничній технології?

Анонсоване поглинання Bombardier французьким виробником Alstom змінить європейський, а також світовий ринок залізничних транспортних засобів. Але це лише одна цеглинка у процесі консолідації у цієї галузі. 77% нових залізничних транспортних засобів виготовлють 10 компаній. COVID-19 посилює тиск на виробників, щоб зменшити свої постійні та одноразові витрати та використати потенціал для оптимізації за допомогою синергії. Однак нормативні вимоги, такі як продаж товарних ліній та виробничі майданчики, також надають меншим регіональним виробникам та великим гравцям нові можливості.

Глобальний обсяг продажів нових залізничних транспортних засобів у 2019 році оцінюється SCI Verkehr приблизно в 57 млрд. євро, що відповідає приросту приблизно на 2,2% (CAGR 2017-2019).

CRRC залишається – на сьогоднішній день – лідером світового ринку з дуже сильними позиціями на ринку легкових автомобілів.

Злиття між Alstom та Bombardier Transportation створило б другого великого виробника, але це лише трохи зменшило б розрив до CRRC.

Російський виробник “Трансмашхолдинг” зміг підвищити свої позиції на четверте місце завдяки динамічному зростанню за останні роки.

Siemens Mobility зберегла свої позиції, незважаючи на заборонене злиття з Alstom, і навіть змогла помітно збільшити продажі та прибутковість за останні роки.

Trinity Industries змогла піднятися на 6-те місце у рейтингу завдяки надзвичайно високому попиту на вантажні вагони.

Швейцарська компанія Stadler Rail продовжує свою міжнародну експансію і може захистити своє сьоме місце.

Протягом останніх двох років компанія Hitachi Rail лише трохи покращила продажі, опустившись з 5-го на 8-е місце.

Компанії Greenbrier, які все ще посідають 9-те місце, також сприяли міжнародному розвитку та, крім штаб-квартири в США, також активно працюють в Європі та Південній Америці.

Після придбання компанії GE Transportation компанія Wabtec зі Сполучених Штатів займає 10-е місце у рейтингу виробника.

Консолідація у галузі продовжує зростати: за результатами дослідження у 2017 році 10 найбільших виробників мали частку близько 73% від загального ринку, нині частка вже зросла до 77% у 2019 році.

Для подальшого розвитку виробникам доводиться стикатися з новими проблемами, такими як оцифрування продукції та виробничих процесів, екологічні приводи та технології, а також досягнення в галузі експлуатації та технічного обслуговування транспортних засобів. Зосередження уваги на аспекті навколишнього середовища та зменшення викидів СО2 може не тільки зміцнює бізнес, але й надає політичних преференцій та підтримку населення.