Група Ferrexpo має амбітні плани з нарощування потужностей власної логістичної складової – вантажити до 20 поїздів на добу!

«У 2020 році завершено проєкт на Полтавському ГЗК з будівництва комплексу «Секція №9» збагачувальної фабрики з додаткового випуску виробництва готової продукції. Це дасть змогу збільшити виробництво концентрату на 1,5-2 млн т на рік. Зараз проводяться тестові роботи в комплексі. Додаткові обсяги концентрату передбачається або спрямувати на випуск окатишів, або постачати на продаж, залежно від попиту».

Менеджер з транспортної логістики Ferrexpo Віталій Олійник, коментуючи офіційну заяву групи про наміри подвоїти виробництво, розповів про подвійні плани свого підрозділу:

І одним з головних завдань для логістичного відділу компанії, буде спроможність налагодити роботу по відвантаженню залізницею такого об’єму. Для розуміння… Сьогодні це 10 повноцінних “маршрутів” на добу, а буде 20!!!  Тому вже зараз треба починати роботу по створенню умов для збільшення пропускної спроможності Укрзалізниці, як в напрямку Чорноморських портів, так і в бік західних переходів…

У 2021 році компанія планує збільшити випуск окатишів до 12 млн т з 10,5 млн т в 2019-м. Водночас Ferrexpo працює над підвищенням якості продукції.

Група Ferrexpo – контролює Полтавський і Єристівський ГЗК, виробляє та експортує залізорудні окатиші.

 

Позначки: , ,