Естонська залізнична корпорація Skinest Rail планує створити новий маневровий локомотив для “простору 1520». Випробування першого дослідного зразку має розпочатися вже 2021 року, про це розповів ЦТС голова правління Skinest Rail Роман Захаров.

Skinest Rail має намір розробити і налагодити випуск власного маневрового тепловоза на потужностях Даугавпілського локомотиворемонтного заводу.

“Даугавпилсский локомотиворемонтний завод спеціалізується на капітальних ремонтах і глибоких модернізаціях дизельних локомотивів. Але ми також працюємо над проектом нового локомотива. Це буде новий маневровий локомотив. Він повинен бути більш економним, ефективним і відповідно конкурентоспроможним, порівняно з існуючими аналогами”, – сказав Захаров.

За його словами, зараз компанія перебуває на стадії початкових проєктних робіт, але перший зразок нового тепловоза повинен побачити світ вже в наступному році.

“Думаю, через пару місяців у нас буде точне розуміння того, яким технічним параметрам повинен відповідати локомотив. І, сподіваюся, в наступному році ми побачимо перший дослідний зразок, який буде проходити польові випробування в робочих умовах”, – висловив надію топ-менеджер.

На запитання, чи буде новий маневровий тепловоз орієнтований насамперед для роботи на колії 1520 мм, Роман Захаров відповів ствердно.

Концерн Skinest Rail (Естонія), який від 2018 року прямо та опосередковано володіє  95,92% в «Даугавпілський локомотиворемонтний завод» (Латвія), пропонує послуги з капітального ремонту та модернізації залізничного рухомого складу:

Маневрові локомотиви серій ТГМ4, ТГМ6, тгм23, ТЕМ1, ТЕМ2, тем3, ТЕМ7, ТЕМ7, ТЕМ18, ЧМЕ3;
Вантажні локомотиви серій 2ТЕ10, 2ТЕ116, М62, те109 (БР 231, БР 232, БР 233, БР 234);

Підприємство здійснює деповський, середній і капітальний ремонти всіх серій тепловозів, виконує роботи по продовженню терміну служби рухомого складу, виробляє різні модернізації. АТ ДЛРЗ виконує ремонти та модернізації (в тому числі модернізації інтер’єру) дизель-поїздів серій Д1 і ДР1, електропоїздів типу ЕР2 і ЕР9, а також випускає запасні частини для потреб залізничного транспорту.

Нагадаємо, що у лютому 2018 року Даугавпілський локомотиворемонтний завод (Skinest Rail) отримав від АТ “Укрзалізниця” атестат на проведення поточних, середніх і капітальних ремонтів 14 – тобто практично всіх існуючих серій тепловозів, що працюють на колії 1520 мм. Це означає, що технологічні та виробничі процеси ДЛРЗ отримали визнання з боку УЗ на офіційному рівні. До цього завод здійснював ремонти локомотивів для приватних українських компаній.

Skinest Rail – міжнародний залізничний концерн, який надає кваліфіковані послуги в галузі залізничного транспорту і будівництва. Він має підприємства в Естонії, Латвії, Литві, Україні, Росії, Польщі, Грузії, Казахстані, Фінляндії та Хорватії.

Skinest Grupp – материнська компанія холдингу, що була заснована ще в 2005 році Олегом Осиновським. До складу Skinest Group входять Skinest Rail, Skinest Finants, Skinest Ehitus…

До речі, AS Skinest Finants та її засновник Олег Осиновський є акціонерами ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”.

За даними НКЦПФР на четвертий квартал 2019 року в числі акціонерів ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” – естонські AS Skinest Finants (25% статутного капіталу) і Osauhing DELANTINA (25%), OW Capital Management GmbH (Австрія, 25%) і зареєстрована у Великій Британії Transbuilding Service Limited (на 23 вересня 2019 року – 20,06508%).

У той же час бенефіціарними власниками (контролерами), сукупно володіють більш 90% акцій компанії, є голова наглядової ради В. Приходько, Приходько Н.В. (збігається з ініціалами дружини голови наглядової ради), а також естонський бізнесмен Олег Осиновський і голова ради директорів російського виробника вагонів “Завод металоконструкцій” (Саратовська обл.) Станіслав Гамзалов.

 

 

 

Зокрема,