Alstom підписує Меморандум про придбання компанії Bombardier Transportation. Днями компанія отримала дозвіл Єврокомісії на придбання Bombardier Transportation за умови реалізації чотирьох запропонованих заходів.

Alstom HQ Kappa building with new logoAlstom та Bombardier вітають рішення Європейської комісії (ЄК) щодо усунення перешкод для запропонованого поглинання Bombardier Transportation, повідомляють в компанії.

ЄК надає дозвіл на реалізацію угоди придбання, якщо будуть виконані 4 умови, зокрема:

  • Передача внеску Bombardier Transportation у високошвидкісний поїзд V300 ZEFIRO та пропозиція ліцензії IP на Hitachi для поїзда, спільно розробленого Hitachi та Bombardier Transportation, для використання на майбутніх високошвидкісних тендерах у Великобританії.
  • Реалізацію полівалентної багатоагрегатної платформи Alstom Coradia та виробничого майданчика Reichshoffen у Франції
  • Реалізація платформи Bombardier TALENT 3 та спеціальних виробничих потужностей, розташованих на території Хеннігсдорфа в Німеччині
  • Забезпечення доступу до певних інтерфейсів та продуктів для деяких бортових підрозділів сигналізації Bombardier Transportation та систем управління поїздами (TCMS).

Продаж буде відповідати всім застосовним соціальним процесам та консультаціям з представниками органів праці, запевняють у Alstom.
Угода залишається предметом подальших затверджень регуляторних норм у кількох інших юрисдикціях.

Завершення придбання очікується в першій половині 2021 року.

Нагадаємо, на початку липня Alstom погодилась зробити поступки заради запланованого придбання Bombardier Transportation.

REUA повідомляв, що у січні 2020 року канадський виробник залізничної техніки Bombardier провів переговори щодо можливості об’єднання свого залізничного бізнесу з французьким конкурентом Alstom, проте тоді представники компаній відмовилися від коментарів.

А вже у лютому Alstom оголосив про придбання 100% акцій Bombardier Transportation за 5,8 до 6,2 млрд євро. Згідно з угодою, CDPQ, який на даний момент має 32,5% акцій Bombardier Transportation, стане найбільшим акціонером Alstom з близько 18% капіталу. CDPQ інвестує близько 2 мільярдів євро в Alstom плюс додаткові 700 мільйонів євро. Bouygues залишаться акціонером в Alstom з приблизно 10% капіталу.

Якщо поглинання канадського конкурента здійсниться, то Alstom стане другим за долею ринку світовим виробником залізничного обладнання, поступаючись першістю лише китайській CRRC.

Зауважимо, що у 2018 році компанія Alstom планувала спільно з Siemens створити європейського залізничного гіганта, який би зміг протистояти китайському конкуренту, проте тоді антимонопольний регулятор ЄС не підтримав рішення і угода була скасована.

Позначки: ,