Найбільший залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn та АТ “Укрзалізниця” завтра, 22 січня, на Всесвітньому форумі в Давосі (Швейцарія) планують підписати меморандум про співпрацю.

Про це повідомив народний депутат України, член транспортного комітету та голова підкомітету з питань залізничного транспорту ВРУ Олександр Скічко, оприлюднивши на своїй сторінці у соцмережі  лист-запрошення на церемонію підписання:

Є одна хороша і обнадійлива новина для залізниці. Готується масштабний проект щодо співпраці «Укрзалізниці» і найбільшого німецького залізничного оператора Deutsche Bahn.

Законодавець, який опікується питаннями залізничного транспорту у ВРУ, акцентує увагу, що меморандум про співпрацю між залізничними компаніями двох країн не означатиме приватизацію чи концесію.

Йдеться про залучення німецьких експертів, досвіду, управлінських і технологічних рішень. Ми дуже розраховуємо, що ця співпраця дасть залізниці друге дихання і допоможе вибратися з того стану деградації, в якому вона перебуває зараз. Одразу скажу – це не означає, що після цього на залізниці все зміниться за один день. Для цього потрібно провести багато роботи і співпраця з німцями стане потужною основою для змін.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Deutsche Bahn з урядом України і національним залізничним перевізником “Укрзалізницею” опрацьовує питання стратегічного партнерства.