Deutsche Bahn припинив приймати нові залізничні поїзди ICE4, після того як з’ясувалося, що зварювання кузова виконувалося не належним чином, повідомляє Railwaygazette.

Генеральний підрядник за рамковим контрактом від травня 2011 року – Siemens Mobility. Субпідрядник – Bombardier Transportation – відповідає за близько 30% загального проекту, у тому числі за кузови та каркасні вікна.

Постачальники зробили спільну заяву про те, що окремі зварні шви на кузові рухомого складу виконувалися у не відповідний спосіб. За їхніми твердженнями, немає жодних ознак того, що це може вплинути на безпеку перевезень потягами, які вже працюють.

ICE 4 – Baureihe 412 – Hochtastfahrten auf der Schnellfahrstrecke Nürnberg – Ingolstadt (NIM) Das Außendesign der Züge wurde 2015 mit dem Red Dot Design Award ausgezeichnet.

Deutsche Bahn зазначив, що потяги є безпечними і не матимуть негативного впливу на клієнтів. Тим не менш, корпуси не відповідають узгодженим у контракті стандартам якості, що може призвести до більш тривалих довгострокових вимог щодо технічного обслуговування рухомого складу.

Оператор вимагає, щоб виробники ремонтували всі пошкоджені транспортні засоби в межах гарантійних зобов’язань. Деталі цього процесу нині розробляються. До тих пір поки не буде досягнуто остаточної угоди DB відмовляється приймати подальші партії ICE4.