В мережі з’явились фотографії поїзду з локомотивів, власності ADY (Азербайджанська залізниця), які прямують у Латвію для проведення капремонту.  У грудні минулого року Джавід Гурбанов, голова правління ADY, повідомив, що локомотиви будуть відправлені до Латвії на капітальний ремонт, передає Тренд. Капітального ремонту потребують  локомотивів серії – ТЭМ2У-8072, ТЭМ2-1424, ТЭМ2-6249, 3ТЭ10М-1353. Подробиць контракту не розголошується.

Eal Ael 

Концерн Skinest Rail (Естонія), який від 2018 року прямо та опосередковано володіє  95,92% в «Даугавпілський локомотиворемонтний завод» (Латвія), пропонує послуги з капітального ремонту та модернізації залізничного рухомого складу:

Маневрові локомотиви серій ТГМ4, ТГМ6, тгм23, ТЕМ1, ТЕМ2, тем3, ТЕМ7, ТЕМ7, ТЕМ18, ЧМЕ3;
Вантажні локомотиви серій 2ТЕ10, 2ТЕ116, М62, те109 (БР 231, БР 232, БР 233, БР 234);

Підприємство здійснює деповський, середній і капітальний ремонти всіх серій тепловозів, виконує роботи по продовженню терміну служби рухомого складу, виробляє різні модернізації. АТ ДЛРЗ виконує ремонти та модернізації (в тому числі модернізації інтер’єру) дизель-поїздів серій Д1 і ДР1, електропоїздів типу ЕР2 і ЕР9, а також випускає запасні частини для потреб залізничного транспорту.

Нагадаємо, що у лютому 2018 року Даугавпілський локомотиворемонтний завод (Skinest Rail) отримав від АТ “Укрзалізниця” атестат на проведення поточних, середніх і капітальних ремонтів 14 – тобто практично всіх існуючих серій тепловозів, що працюють на колії 1520 мм. Це означає, що технологічні та виробничі процеси ДЛРЗ отримали визнання з боку УЗ на офіційному рівні. До цього завод здійснював ремонти локомотивів для приватних українських компаній.

Наприкінці 2019 року, коли стало відомо про проведення пілотного проєкту з вровадження приватної тяги на окремих ділянках Укрзалізниці, директор з продажів локомотивного господарства Skinest Rail Владислав Павлович запропонував учасникам пілоту орендувати ТРС, що дозволить уникнути великих інвестицій та отримати в своє користування локомотиви вже зараз. Компанія готова запропонувати тепловози 2ТЭ116 власного парку після проведенного капітального ремонту.

Skinest Rail – міжнародний залізничний концерн, який надає кваліфіковані послуги в галузі залізничного транспорту і будівництва. Він має підприємства в Естонії, Латвії, Литві, Україні, Росії, Польщі, Грузії, Казахстані, Фінляндії та Хорватії.