Тисячний вантажний залізничний вагон відремонтовано вагоноремонтним депо «Агрегатбуд», що входить до складу Аурум Груп. Поточний, деповський і капітальний ремонт піввагонів проводиться для компаній «Лемтранс» та «Метінвест-Шиппінг».

Звертатися до приватних депо вагоновласники змушені через задовгі терміни ремонту вагонів у депо «Укрзалізниці», що пов’язані з нестачею професійних кадрів, а також відсутністю необхідних вузлів і деталей. Оперативне та якісне проведення ремонтних робіт забезпечує зростання замовлень, зауважує генеральний директор Аурум Груп Андрій Жарій.

Співробітники депо крім надання послуг ремонту, освоїли ще й виробництво низки комплектуючих для потреб вагонобудування, а також підприємств гірничодобувної галузі України.

«На сьогодні рівень локалізації виробництва піввагонів в Україні дуже високий, близько 98%. Ми в свою чергу також прагнемо розширювати номенклатуру комплектуючих, що випускається на виробничих потужностях Аурум Груп, забезпечуючи таким чином свої внутрішні виробничі потреби. Так, на базі «Агрегатбуд» вже освоєно виробництво трьох десятків різних деталей, які використовуються для будівництва піввагонів», – підкреслює Андрій Жарій, генеральний директор Аурум Груп.

Також депо постачає підприємствам гірничодобувної галузі України деталі, великі вузли та інші комплектуючі для ремонту внутрішньозаводських вагонів-самоскидів типу 2ВС-105, а також комплектуючі до системи розвантаження вагонів-окатишевозів.