На електровози Alstom, які в рамках контракту будуть поставлені “Укрзалізниці” (підписання очікується найближчим часом) встановлюватимуть сигнальні системи, зчіпні пристрої та системи пожежної безпеки українського виробництва, про це в інтерв’ю URM повідомив Антоніо Морено, керуючий директор Alstom в Центральній і Східній Європі.

“Для початку, починаючи з 1-го локомотива, ми хотіли б локалізувати сигнальну систему, зчіпні пристрої, системи пожежної безпеки. При реалізації проекту цей список може значно розширитися – колеса, передні обтічники, акумуляторні батареї тощо. Чим більше компонентів українського походження ми зможемо визначити, тим краще. Вони можуть бути використані не тільки для ринку України, але і для світових контрактів Alstom”, – зазначив Морено.

При цьому, на українських сигнальні системи він зробив особливий акцент.

“У нас є команда українських інженерів, які працюють в секторі сигнальних систем. Ми проєктуємо звідти. Я не знаю, як вимовляється це місто, де вони базуються. Ось вони проєктують сигнальні системи для залізниці в Україні і для експортних ринків. Там є ноу хау, яке потрібно розвивати спільно. І ми з нетерпінням чекаємо, коли цей проєкт буде реалізований”, – сказав топ-менеджер Alstom.

Ілюстративне фото

Раніше в коментарі ЦТС Антоніо Морено підкреслив, що перші 10 локомотивів для УЗ будуть виготовлені у Франції, а з 11-го почнеться трансфер технологій в Україну. Залучення українських підприємств до виробництва буде залежати від них самих, від того, наскільки вони будуть відповідати вимогам.

“Це комплексне завдання, що вимагає впровадження нових процесів і більш ефективних технологій виробництва. Необхідно встановити нові вимоги по стандартизації якості, сертифікації, ID-системам. Це те, що ми плануємо зробити. Коли ми говоримо про локалізацію, то необхідні час і зусилля для розвитку ланцюжків поставок і повного оновлення якості інвестицій”, – заявив він.

На зауваження, що локалізація виробництва електровозів в Україні має бути на рівні 35% уже на першому етапі, Морено сказав:

“Це обумовлено в контракті, який ми плануємо підписати. Ми виконаємо наші зобов’язання. А наше зобов’язання – досягти 35%. Як прописано в контракті, так ми і будемо діяти “. При цьому він не уточнив, в перспективі якого часу буде досягнуто даний відсоток.

Позначки: , , ,