Через зміну географії походжень вантажів і напрямків їх перевезень Укрзалізниця постійно оптимізує діяльність вантажних станцій, у тому числі відкриваючи станції для окремих видів комерційних вантажних операцій. Поточного року з цією метою компанія відкрила 111 станцій – 19 постійних та 92 сезонні станції (за інформацією info.uz).

Євген Кравцов,  в. о. голови правління “Укрзалізниці”:

Логістичні схеми постійно змінюються разом із напрямками та обсягами замовлень клієнтів-вантажовласників. Наприклад, якщо раніше зерно перевозилося в основному в південну частину нашої країни, то сьогодні це західний напрямок та північно-східний. Те ж саме стосується й інших вантажів, які через кліматичні умови або з інших причин змінили географію свого походження та спрямування. З огляду на це змінюється й використання тих чи інших вантажних станцій. Ті, які не використовуються та завдають збитків компанії, — консервуються, а інші, що необхідні вантажовідправникам та обіцяють прибуток, — відкриваються. Логістика має бути гнучкою, цього вимагає економіка.

Впродовж дев’яти місяців цього року відкриті для постійного проведення окремих видів комерційних операцій 19 вантажних станцій принесли Укрзалізниці майже 60 млн грн доходів, а 92 сезонні станції — 227 млн грн.

Так, з початку року станції, що були відкриті для вантажних операцій на постійній основі, охоплюють майже всю географію України. Зокрема, це станції: Козятин ІІ, Багачеве, ім. Олега Крючкова, Чорнорудка, Зачатівська, Лівобережна, ім. Тараса Шевченка, Таганча, Користівка, Херсон-Порт, Чубівка, Харків-Сортувальний, Полтава-Київська, Одеса-Сортувальна, Миколаїв-Вантажний, Рожнятів, Порт-Велике Запоріжжя, Одеса-Застава ІІ та Тернопіль. Сезонних станцій найбільше відкрито в Харківській області — 10, Житомирській області — дев’ять, Київській та Чернігівській областях — по вісім, Черкаській та Донецькій областях — по сім, Хмельницькій області — шість.