Після того стали відомі фіналісти Ліги Європи, на шпальтах англійських ЗМІ почали жваво обговорювати, як добиратися уболівальникам «Арсеналу» і «Челсі» до Баку.

Зокрема  на ресурсі BBC футбольні фанати ремствують, що логістичні рішення повинні бути набагато більш розумнимию. За відсутності прямих рейсів з Лондона в Баку футбольні фани розмірковують над альтернативними маршрутами: авіапереліт з пересадкою в Києві, або ж навіть залізничне сполучення – дводенна поїздка потягом з Харкова до Баку.

«Стадіони «Челсі» і «Арсенала» знаходяться в 8 милях (1 миля дорівнює приблизно 1,6 км – Ред.) Один від одного, але на цей раз уболівальників обох команд очікує довгу подорож до східного краю Європи, щоб зіграти там фінал Ліги Європи, – пише BBC в матеріалі під назвою «Вболівальників «Арсеналу» і «Челсі»чекає непроста поїздка в Баку». – Це означає, що фанати повинні будуть подолати близько 4000 км, щоб подивитися гру в місті, розташованому на східніше, ніж аравійський Ер-Ріяд або іракський Багдад, і який ближче до індійського Мумбаї, ніж до Лондону.

В даний момент немає прямих рейсів з Лондона в Баку в дні, близькі до фіналу. Якщо ви хочете прилетіти на гру в день матчу, вам знадобиться довге очікування де-небудь, наприклад, в Стамбулі або Києві. Більшість маршрутів тривають більше 10 годин.

Єдиний спосіб прилетіти в Баку і полетіти звідти прямим рейсом – це виїхати з Лондона в суботу 25 травня і повернутися через тиждень, 1 червня, тобто через три дні після фіналу. 8-денна поїздка заради 90 хвилин футболу! ».

The Olympic Stadium in Baku is Azerbaijan’s national stadium

BBC також спробувала прорахувати, яким може бути маршрут з Лондона в Баку, якщо хтось із уболівальників вирішить їхати на фінал на поїзді.

Така поїздка займе більше чотирьох днів і пройде через сім країн. Весь шлях, ймовірно, буде включати 11 пересадок і дводенну поїздку на поїзді з українського Харкова в Баку. Найшвидший маршрут на автомобілі займе 58 годин, якщо не зупинятися. Він проходить через Англію, Францію, Бельгію, Нідерланди, Німеччину, Польщу, Україну, Росію та Азербайджан.

https://haqqin.az/news/149999