ЄС та Китай проведуть спільне дослідження щодо стійкості залізничних транспортних коридорів між Європою та Китаєм. Це було погоджено під час засідання Платформи зв’язку ЄС-Китай 8 квітня в Брюсселі, пише видання RailFreight.com.

Дослідження дозволить оцінити поточну ситуацію щодо  залізничних коридорів між Китаєм та Європою, а також  проаналізувати проблеми у цих сполученнях. За результатами дослідження буде запропоновано найбільш стійкі коридори і пропозиції щодо розвитку ключових проектів. Під час проведення дослідження будуть проведені консультації з усіма причетними до транзиту країнами.

Плани
До кінця квітня обидві сторони визначать вузькі місця. Дослідження має вказувати, як можна підвищити потенціал коридорів, а також підвищити якість транспортних послуг.

Дослідження послужить основою для подальших угод у рамках Платформи зв’язків між ЄС та Китаєм, що сприятиме взаємодії між ініціативою TEN-T та One Belt, One Road. Очікується, що до кінця цього року будуть сформовані і підписані конкретні плани.