Логістичний оператор Rail Cargo Logistics оголошує про відкриття транзитного «південного коридору» з Китаю в Угорщину через території Казахстану, Росії та України з можливістю доставки вантажу в Австрію, Німеччину, Польщу, Румунію, Італію, Туреччину та ін. країни південної Європи, подомляє infranews.

Перший тестовий потяг, у складі якого 41-футові контейнер з товарами народного споживання, був відправлений 27 березня через столицю провінції Шеньсі – м. Сіань – і прибув на термінал в м. Будапешт 7 квітня. Транзитний час склало 10 діб. Друга відправка поїзда запланована на 12 квітня, з травня 2019 року планується вивести сервіс на регулярну щотижневу основу.

Новий маршрут проходить через прикордонні переходи: Алашанькоу (Китай) – Достик (Казахстан), Суземка (Росія) – Зернове (Україна), Батьово (Закарпатська обл.) – Еперешке (Угорщина). Сервіс реалізується спільно з партнером – транспортно-логістичної компанією АТ «KTZ Express», яка надає рухомий склад та відповідає за перевезення вантажу по території Казахстану.

Передумовами для запуску нового маршруту стали потреба ринку в розширенні географії поставок в країни південної Європи і завантаженість основного прикордонного переходу Брест-Малашевичі в зв’язку з великим обсягом вантажопотоку з боку Білорусії і Калінінграда, а також періодичними ремонтними роботами на прикордонному переході.