АТ “Укрзалізниця” планує в 2019 році придбати у ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” (КВБЗ) вагони габариту RIC для міжнародного сполучення після їх сертифікації в країнах Євросоюзу. За повідомленням “Укрзалізниці“, ці вагони курсуватимуть за маршрутом Київ-Відень-Київ.

Не тільки купе, СВ, але і вагони для міжнародного сполучення габариту RIC замовили на 2019й. З відмінностей від класичних вагонів: в кожному купе є окремий умивальник, у вагоні є душ і пеленальний стіл для немовлят“, – цитується в повідомленні голова “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

“Укрзалізниця” прийме в експлуатацію зазначені вагони після їх сертифікації європейськими колегами.

На черзі – отримання дозвільних документів на курсування в країни ЄС і зустрічі з угорськими і австрійськими залізничниками“, – підкреслює Є.Кравцов.

Раніше представлений КВБЗ у 2017 році вагон пасажирський купейний спальний габариту RIC виробництва КВБЗ мав такі ТТХ: довжина 26 696 мм, ширина 2 824 мм, база – 19 000 мм. Маса тари вагона – не більше 58,5 т. Кількість місць для пасажирів – 22 (33). Кількість купе для пасажирів – 11, плюс одне службове купе. Конструкційна швидкість 160/220 км. Термін служби 40 років.