24 березня в станцію Ахалкалакі прибув перший пасажирський поїзд зі Стамбула, інформує cyxymu.info.

Поїзд приїхав своїм ходом зі Швейцарії, в Грузію зайшов через залізницю БТК Стамбул-Карс-Ахалкалакі-Тбілісі-Баку, і далі направився в столицю Азербайджану.

У червні 2014 року компанія Stadler отримала від Азербайджанських залізниць ADY замовлення на постановку 30 спальних вагонів. Ці вагони призначені для перевезень за міжнародним маршрутом Баку-Тбілісі-Карс-Стамбул. Швидкість руху поїзду – 160 км/год.

Протягом цього маршруту відбувається не тільки перетин кількох державних кордонів, а й зміна колії. Вагони обладнані візками з розсувними колісними парами, розробленими компанією Stadler, і зміна колії відбувається без зупинки поїзда.

30 спальних вагонів включають вагони 5 різних типів: 18 з них – спальні вагони другого класу на 32 місця в чотиримісних купе. 3 вагони першого класу на 16 спальних місць в двомісних купе, по 3 вагони першого і другого класу по 20 спальних місць в кожному двомісному купе і 3 вагони другого класу загальною місткістю 18 спальних місць, включаючи одне купе для інвалідів, а також вагон-ресторан на 28 сидячих місць. Кожен вагон обладнаний агрегатом аварійного живлення і має санвузол.