Компанії Siemens та Alstom планували створити європейського залізничного гіганта, який би зміг протистояти китайському конкуренту, проте антимонопольний регулятор ЄС не підтримав таке рішення, передає ІА “Ройтерс”.  Про вето ЄС щодо цієї угоди буде оголошено на початку наступного місяця.

Угода про злиття залізниць створила б друге найбільше залізничне підприємство у світі з сукупними доходами близько 15 млрд. євро (17,05 млрд. дол. США), що приблизно удвічі менше, ніж державна компанія CRRC Corp (Китай).

Уряди Німеччини та Франції підтримують угоду, оскільки на їхню думку, об’єднання допоможе забезпечити конкурентоспроможність європейської залізничної галузі. Однак Європейський комісар з питань конкуренції Марґрете Вестагер заявила, що Європа не може будувати промислових гігантів, підриваючи конкуренцію.

EU Commissioner for Competition, Margrethe Vestager. EPA/OLIVIER HOSLET

Її вето може підштовхнути обидві країни до активізації зусиль, спрямованих на зміну правил конкуренції для врахування необмежених можливостей суперників поза межами ЄС та американських технологічних гігантів.

Комісія ЄС, яка відкинула неминучу китайську загрозу в залізничній галузі, а також Siemens та Alstom – наразі не коментують ситуацію.

Угоду з об’єднання компаній Siemens та Alstom критикували німецький картельний офіс, британський контролер конкуренції CMA та його колеги у Нідерландах, Бельгії та Іспанії. Профспілки Alstom також відкинули китайську загрозу.

Позначки: