УЗ виставила на аукціон чотири лоти брухту чорних металів на 260 млн грн.

“Укрзалізниця” сформувала і виставила перші чотири лоти брухту чорних металів загальною початковою вартістю 260 млн грн через держпідприємство Prozorro.Продажі.

Як говориться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в середу, аукціон призначений на 11 січня 2019 року. Прийом заявок – до 10 січня, пише ЦТС з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

При цьому уточнюється, що УЗ почала реалізовувати своє майно через систему Prozorro.Продажі у виконання постанови Кабінету Мініст №1054 від 22 листопада 2017 року.

“Це перші лоти з продажу майна” Укрзалізниці “, що з’явилися в системі Prozorro.Продажі, і відразу такі великі партії стратегічно важливого ресурсу для металургів – металобрухту. Це дійсно важливий прецедент, оскільки” Укрзалізниця “- найбільший власник металобрухту в Україні. І тепер компанія може здійснювати свої продажі за ринковою ціною, сформованою в ході торгів через систему Prozorro.Продажі “, – зазначив перший заступник МЕРТ Максим Нефьодов.

У свою чергу, і. о. правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов зазначив, що в компанії бачать кілька позитивних аспектів у цій події.

“По-перше, реалізація металобрухту по залізниці – це наша допомога вітчизняної металургійної промисловості. Адже тільки на ці перші торги” Укрзалізниця “виставила більше металобрухту, ніж імпортували українські металурги в цьому році. Але головне: на прикладі металобрухту” Укрзалізниця “вперше пройшла шлях, передбачений порядком розпорядження майном, який затвердив і довело до нас уряд. для нас тепер це дієвий механізм ефективного управління майном компанії для підвищення її прибутковості і кращого обслуговування клієнтів “, – пояснив він.

“Буквально кілька днів тому ми почали співпрацю в іншому важливому проекті – продажу лотів у вигляді послуг з використання вагонів власності” Укрзалізниці “. І ось – новий вагомий результат – це вже металобрухт. Переконаний: незабаром в системі з’являться і інші лоти – використані вагони, списані вагони, навіть продаж або оренда нежитлових приміщень. Тому маємо показовий приклад взаємодії і командної роботи державних підприємств “, – резюмував і. о. директора ДП Prozorro.Продажі Олексій.

Раніше експерти оцінювали загальні запаси брухту “Укрзалізниці” на рівні 400-450 тис. Тонн.