Єристівський ГЗК, що входить до групи Ferrexpo, отримав перші 50 вантажних вагонів, виготовлених Крюківським вагонобудівним заводом, повідомляє прес-служба КВБЗ. Урочистий захід з передачі першої партії продукції КВБЗ з символічним підписанням акту прийому-передачі відбулися 17 грудня на підприємстві-виробнику.

Вагони побудовані згідно з угодою, підписаною в жовтні поточного року. Народний депутат України Костянтин Жеваго та голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько оглянули готові до передачі напіввагони з фірмовим маркуванням і розфарбуванням за бажанням замовника, а також іншу продукцію ПАТ «КВБЗ», зокрема, тепловоз «Тризуб» (спільне виробництво General Electric і КВБЗ).

Компанія FERREXPO є постійним замовником вантажних вагонів виробництва КВБЗ. Згідно з поточним договором завод поставить 200 вантажних піввагонів моделі 12-783. У тому числі 50 – у грудні 2018 ого, 50 – у січні вже наступного року. І ще 100 – в лютому 2019 -ого. Опрацьовується питання спільної організації експлуатації парку вагонів і засобів тяги.