Інвестиційна група Reichmuth Infrastruktur підписала угоду з Alstom вартістю у 40 млн. євро на постачання 12 гібридних маневрових локомотивів Prima H3, які у подальшому будуть здані в оренду SBB Cargo на 10 років, інформує railwaygazette.

Трехосні локомотиви будуть доставлені у жовтні 2020 року. Компанія Alstom забезпечуватиме технічне обслуговування у співпраці з SBB Cargo.

SBB Cargo орендує три локомотиви Prima H3 з середини 2017 року та експлуатує їх у вантажному терміналі Базель-Клейнінінген та в Ааргау. Остання партія локомотивів призначена для PZB та ETCS, щоб дозволити експлуатацію основної лінії.

Prima H3 має дизельний двигун потужністю 350 кВт, що за рівнем викидів відповідає стандарту IIIB, а також акумуляторний блок, який забезпечує потужність від 50% до 75% робочого часу. За словами Alstom, Prima H3 працює спокійніше і виробляє на 50% менше CO 2, ніж звичайні маневрові локомотиви, тоді як інші викиди зменшуються до 70% та витрати палива на 50%.

Нині локомотиви Prima H3 використовують 11 операторів у Німеччині та Швейцарії, включаючи Volkswagen, Deutsche Bahn, Ауді, Metrans, InfraLeuna, Mitteldeutsche Eisenbahn, Chemion та SBB Cargo.