Mercitalia Fast – перший у світі швидкісний залізничний сервіс у вантажному секторі, інформує Railway-news

Починаючи з 7 листопада на італійській високошвидкісній мережі працюватиме новий вантажний сервіс, що з’єднає термінал Мадалолі Марсіанісе (північ Неаполя), що важливою ланкою між північчю та півднем Італії, а також Болонський інтерпорт, не менш важливий логістичний центр у північній Італії.
Послуга буде доступна у будні, доставка вантажу займе 3,5 години.

Як повідомляє FS Italiane, швидкісний вантажний поїзд Mercitalia матиме вантажну здатність еквівалентну 18 фурам, а використання контейнерiв дозволить швидко та безпечно завантажувати та розвантажувати вантажі.

За оцінками FS Itanese, сервіс Mercitalia Fast щороку перевозитиме 9000 контейнерів, що зменшить обсяг автоперевезень і відповідно забруднення повітря. Перевезення цих товарів залізницею, а не дорогою, скоротить  викиди вуглецю на 80%.

Mercitalia Rail є дочірньою компанією Італійської державної залізниці (FS Italiane), яка надає вантажні та логістичні послуги як в Італії, так і по всій Європі. Mercitalia заснована у січні 2016 року, коли вантажні операції Trenitalia були об’єднані з допоміжними сервісами під брендом Mercitalia, включаючи Rail, Logistics та Terminals.

Консолідований оборот  – понад 1 млрд. євро.

У грудні 2017 року компанія замовила 40 локомотивів TRAXX DC3 від Bombardier, для яких доставка повинна розпочатися цього кварталу.