Поїзди у складі 110 вагонів – найбільш вигідна формула для залізниці та вантажовідправників. Повідомляють журналісти ЦТС,  які у складі  учасників проекту L.A.B. Logistics Agro Benchmark нині здійснюють візит до Сполучених Штатів задля вивчення зернової логістики.

Отже, у  США звичною стала практика, коли на елеваторах завантажують поїзд у складі 110 вагонів. А сорок років тому цей показник дорівнював 52 вагонів.

Про це розповіли на залізничному зерновому терміналі сільгоспкооперативу MKC в Мілані, штат Канзас (США). За словами керівника терміналу менш, ніж за два роки з моменту відкриття підприємства у травні 2017 року, тут було завантажено 200 поїздів з зерном. При цьому, кожен склад дорівнював 110 вагонів.

Він пояснив, що зараз така кількість вагонів поїздів, що перевозять зерно, є нормою. Оскільки термінал може завантажити і меншу кількість хоперів, але платити залізничній компанії доведеться все одно за доставку 110 вагонів. Більшу кількість зерновозів у складі поїзда залізниця зазвичай не практикує.

Перевезення поїздів з 110 вагонів забезпечується двома локомотивами – один йде в голові поїзда, інший – в хвості. Навантаження поїзда здійснюється за 8-12 годин. Вагони-хопери в США зустрічаються різної місткості, яка варіюється від 96 до 102 тонн. Зерно з Канзасу везуть в Новий Орлеан або в Мексику.

До згаданого терміналу прокладена залізнична гілка компанії Union Pacific, і саме її поїзда завантажує зерном кооператив МКС. Але іноді виникають ситуації, коли Union Pacific допускає до навантаження на терміналі поїзда свого головного конкурента – BNSF.

Як зазначив представник компанії Servi-Tech, Фред Вакасек, близько сорока років тому своєрідним стандартом для поїздів з зерном були склади у 52 вагони.

На термінал Chisholm Trail в штаті Оклахома також вантажать зерном поїзда по 110 вагонів.

Рахуємо вагони зернового поїзду компанії Union Pacific
ВІДЕО 1
ВІДЕО 2