Кабінет міністрів вивів “Укрзалізницю” з-під дії постанови №777 “Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки” і делегував наглядовій раді компанії можливість рекомендувати кандидатів на посаду голови правління. Повідомляє interfax.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу без обговорення.

Як випливає з матеріалів засідання уряду, якими володіє агентство “Інтерфакс-Україна”, до повноважень наглядової ради “Укрзалізниці”, відповідно до оновленого статуту компанії, було віднесено винесення пропозицій загальним зборам щодо кандидатур на посади голови та членів правління, відібраних в порядку, затвердженому наглядовою радою і узгодженому з Міністерством економічного розвитку.

На думку авторів зазначених змін, це забезпечить проведення відбору кандидатів на посаду глави правління “Укрзалізниці” відповідно до кращих практик корпоративного управління.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів змінив тип акціонерного товариства “Укрзалізниця” з публічного на приватне, а також затвердив оновлений статут товариства. В “Укрзалізниці”, в свою чергу, підкреслили, що “приватний” тип акціонерного товариства не змінює форму державної власності “Укрзалізниці”, зазначивши, що зараз немає правових підстав для приватизації компанії.