Завод створено для виробництва парку з 580 приміських поїздів X’Trapolis Mega, які будуть побудовані протягом найближчих 10 років для агентства пасажирських залізниць Південної Африки (PRASA). Повідомляє globalrailwayreview.com

 

Спільне підприємство ” Alstom-Gibela ” відкрило найбільший та найсучасніший центр з виробництва поїздів у Данноттарі, Південна Африка – перший у своєму роді на континенті.

Напередодні цей об’єкт офіційно відкрив президент Південної Африки Кирила Рамафоса.

Виробничий об’єкт площею 53000 квадратних метрів був побудований за 22 місяці. Його майстерні розроблені в модульному форматі, що дасть змогу в пікові моменти навантаження виготовляти 62 поїзда на рік. Очікується, що перший повністю південноафриканський потяг завод виготовить наприкінці 2018 року.

Виробничий комплекс світового класу та його обладнано за найсучаснішими рішеннями, що дозволяє розвивати виробничі процеси, необхідні для складання, щонайменше, 10000 деталей та підключення 250 виробничих заходів. На заводі також знаходиться спеціальний навчальний центр, який підтримує постійну передачу нових навичок до працівників та постачальників компанії Gibela. Випробувальний шлях для динамічного тестування нових поїздів (1.2 км) та офісний комплекс також входять до складу сучасного центру виробництва поїздів.

“Цей завод є значним поштовхом до розвитку залізничної галузі країни, оскільки Південна Африка зможе зараз виробляти сучасні поїзди на місцевому рівні та стане центром Alstom для залізничного транспорту в Африці. Це матиме позитивний вплив не тільки для мешканців Південної Африки, але і для економіки країни в цілому», – заявив Дідьє Пфлегер, старший віце-президент Alstom на Близькому Сході та у Африці.
Щоб реалізувати умови локалізації виробництва, яке становило щонайменше 65 відсотків від вартості контракту, компанія Gibela залучила 71 постачальника матеріалів, деталей та послуг у Південній Африці. Більше 4,700 робочих місць в Південній Африці підтримуються діяльністю компанії.